Privé rondleiding Rijksmuseum Amsterdam

Vanaf dit moment, zomer 2021, kunnen we weer rondleidingen aanbieden in het Rijksmuseum. Voor een veilig bezoek zijn groepsgrootte mogelijk van 4 personen exclusief de gids.

Het Rijksmuseum heeft 80 zalen en toont 800 jaren kunst met meer dan 8000 objecten.
Daaraan kunnen we nog een aantal getallen toevoegen, namelijk: een totale oppervlakte van 30.000m2 waarvan 12.000m2 tentoonstellingsruimte. 2 restaurants, eentje binnen in het atrium en eentje in de Philipsvleugel. En soms gaat er niks zonder koffie, daarom zijn er meerdere koffiecorners. Verder heeft het atrium een oppervlakte van 2.250m2. De wetenschappelijke presentatiebibliotheek heeft op de planken en in het depot ruim 5.4 km aan boeken. Je kunt er bijna in verdwalen. Daarom is een privé gids wel zo handig 😉

Hoogtepunten rondleiding Rijksmuseum

Enkele mogelijke voorbeelden voor de Hoogtepunten rondleiding:

De hoogtepunten rondleiding gaat door de eeuwen heen en langs vele afdelingen. Van de middeleeuwen t/m de moderne tijd. Langs scheepsmodellen en porcelein, schilderijen en sculpturen. Zelfs een echt vliegtuig komt aan bod. Natuurlijk mag de Gouden Eeuw met Johannes Vermeer, Jan Steen en Rembrandt van Rijn niet ontbreken.

De duur van deze rondleiding is 2 uur.
Deze rondleiding kan ook als 90 minuten virtuele rondleiding geboekt worden.

De Gouden Eeuw rondleiding Rijksmuseum

Enkele voorbeelden voor de Gouden Eeuw rondleiding:

De Gouden Eeuw rondleiding is speciaal voor de liefhebbers van de nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw. Deze rondleiding gaat langs de grote en de kleine meesters van de bloemstillevens, ontbijtjes, keukenstukken, landschappen, schilderijen van interieuren, portretten en groepsportretten en natuurlijk de schilderijen met voorstellingen uit het dagelijks leven of de alledaagse omgeving. Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan Steen, Jacob van Ruisdael, Pieter de Hoogh en Willem Claesz Heda zijn slechts enkelen uit een hele reeks van kunstenaars die de revue passeren.

U kunt deze rondleiding boeken voor een duur van 1,5 of 2 uur.
Deze rondleiding kan ook als 90 minuten virtuele rondleiding geboekt worden.

Attributie foto Rijkmuseum bovenaan op deze pagina:
Marie Thérèse Hébert & Jean Robert Thibault, Pays-Bas, Amsterdam, Rijksmuseum, un édifice présentant une combinaison d’éléments gothiques et de style Renaissance, bâti en 1885 selon les plans de l’architecte Pieter Cuypers (26385542816), CC BY-SA 2.0